پنجشنبه: 9 فروردين 1403

شما اینجا هستید

مؤلفه های حوزة انقلابی

    آیت الله رجبی: حوزه انقلابی؛ در عرصه تبیین مبانی نظام و دفاع از آن و تأمین نیازهای نظام حضور همه جانبه و به موقع دارد.

    به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی«ره»، آیت الله رجبی؛ قائم مقام مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ميزگرد علمي سي و دومين نشست انجمن فارغ التحصيلان مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با عنوان «راهكارهاي انقلابي ماندن حوزه»، به مؤلفه هاي حوزه انقلابي اشاره کرد و  اظهار داشت: حوزه انقلابي دراي 5 مؤلفه است.

     آیت الله رجبی با اشاره به مؤلفه اول خاطرنشان کرد: حوزه انقلابي حوزه اي است كه به لحاظ شناختي، مباني فكري نظام اسلامي برايش حل شده و به صورت مستدل و مستند ولايت مطلقه فقيه برايش اثبات شده باشد. بحث هاي ولايت فقيه و حكومت اسلامي امام«ره» در نجف با هدف تأمين اين مؤلفه بود.

    مؤلفه دوم حوزه انقلابي،‌ درون ريزي شدن و ايمان و اعتقاد قلبي به ولايت فقيه است. شناخت، هميشه و لزوما نتيجه اش اقدام و عمل نيست در انقلابي بودن حوزه هم، شناخت تا به باور قلبي منتهي نشود، روحيه انقلابي در حوزه بوجود نمي آيد.

    آيت الله رجبي مؤلفه ديگر حوزه انقلابي را دغدغه مندي و دل نگراني در مورد مخاطرات و نيازهاي انقلاب دانست و افزود: مؤلفه چهارم حوزه انقلابي، بصيرت سياسي و اجتماعي نسبت به دوست و دشمن و توطئه­هاي دشمن و اولويتهاي نظام است.

    وي اهل اقدام و عمل بودن و حضور به موقع در صحنه را مؤلفه پنجم حوزه انقلابي دانست و در پاسخ به سؤالي در خصوص نسبت انقلابي بودن و اسلام، تصریح کرد: انقلابي بودن مساوي با مسلمان بودن و انقلاب مساوي اسلام است البته آن اسلامي كه مرحوم مدرس فرمود: سياست ما عين ديانت ماست.

    آیت الله رجبی ادامه داد: اسلامي كه امام و رهبري معرفي كردند اسلامي است كه در همه شئونات دخالت دارد؛ لذا اصلا بين اسلام و سياست، دوئيت و جدايي وجود ندارد. برخي اسلام را به صورت يك دين حداقلي محدود به مسايل فردي در نظر مي گيرند و مي گويند اسلام با سياست و با انقلاب ربط و نسبتي ندارد.

     وی با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري «مدظله العالي» گفت: البته انقلابي بودن و نيز مسلمان بودن داراي درجات است و به ميزاني كه يك فرد يا تشكل حوزوي به اين مؤلفه ها واقعا پاي بند باشد به همان ميزان انقلابي است.

    عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: امروز در حوزه هاي علميه جريان هايي هستند كه برخي از آنها يا برخي از تصميم گيران و تصميم سازان آنها اين شاخصه هاي مذكور را در حد مطلوب ندارند. انقلابي ماندن حوزه در گرو تقويت و تعميق اين مؤلفه ها در حوزه است.

    وي ادامه داد: برخي از افراد باسابقه حوزوي و در كسوت روحانيت اظهار داشته اند حكومت امري زميني است و ولايت فقيه را از آن جهت كه در قانون اساسي آمده قبول دارند! اين فكر زمينه ساز سكولاريزم در حوزه است و به انقلابي ماندن حوزه آسيب مي زند. ولي حكومت اسلامي و ولايت فقيه در منظر امام ريشه در اصول انديشه اسلامي دارد و نيابت از امام زمان(علیه السلام) است.

    آيت الله رجبي با اشاره به وجود جريانهاي مختلف و اختلاف معرفت آنها ادامه داد: عده اي كه با هدف مقابله با جامعه مدرسين به بهانه اينكه جامعه مدرسين يك تشكل سياسي است پديد آمدند و لذا اينكه در اساسنامه برخي از تشكل هاي حوزوي واژه ولايت فقيه باشد ناراضي بودند که در انديشه و باور انقلابي نيستند و يا حد مطلوب از انقلابي بودن را ندارند.

    وی در ادامه افزود: البته برخي به خاطر اختلاف معرفت، ولايت فقيه را به معناي صحيح قبول ندارند و برخي نيز قبول دارند، امام بصيرت كافي ندارند؛ برخي بصيرتي هم دارند اما به حداقل حضور در صحنه اكتفا مي كنند و به موقع در صحنه حاضر نمي شوند. حوزه انقلابي هم حضور حداكثري و همه جانبه در عرصه تبيين مباني نظام و دفاع از آن و تأمين نيازهاي نظام دارد و هم حضور به موقع دارد.

    آیت الله رجبی تصریح کرد: تشكلات حوزوي امروز بايد نيازهاي انقلاب و اسلام را در شرايط حاضر مد نظر قرار دهند، چراكه وظايف حوزه امروز با حوزه قبل از انقلاب تغيير كرده است.

    لینک ثابت خبر: qabas.iki.ac.ir/node/5438

    آخرین اخبار

    موسسه امام خمینی

    «این مؤسسه‏ خوب، جامع و کامل می‌‏تواند از لحاظ تلاش پیگیر، خستگی‏‌ناپذیر، خالصانه و عالمانه الگویی برای حوزه باشد.»  مقام معظم رهبری در دیدار رئیس و اعضای هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره... ادامه

    سند چشم انداز

    چشم‌انداز مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) با اميد به فضل الهي و عنايات ويژه حضرت ولي عصر(عج) و در پرتو کوشش عالمانه و تلاش متعهدانه همه ارکان و اعضا و پارسايي و پاکي مديران، استادان، محققان، دانش‌پژوهان و... ادامه